נכסים אבודים אינם רק כספים הנמצאים אצל חברות ביטוח, קרנות או בנקים, אלא גם נכסי נדל״ן לכל דבר ועניין כמו דירות, בתים, מגרשים וקרקעות לרבות קרקעות חקלאיות, שבעליהם אינם ידועים, או שיש להם יורש או בעלים חוקיים שאינם יודעים על קיומם. למעשה, לא מעט אזרחים וגופים בישראל לא מודעים לזכאותם/בעלותם על מגרשים ונכסי נדל״ן לעיתים בעלי שווי כלכלי רב, שנרכשו בארץ בשנים עברו ולא עברו לבעליהם החוקיים. בין היתר, הסיבה לכך היא כי במשך עשרות ואף מאות שנים, משפחות יהודיות רכשו נכסים וקרקעות בישראל לעיתים כחלק מאידיאולוגיה ציונית, לעיתים כחלק מחברות שפעלו בראשית היישוב לפני ואחרי הקמת המדינה ולעיתים בגלל הליכי ירושה שלא נרשמו או לא תועדו כנדרש ממגוון סיבות. חלק מהבעלויות נרשמו על ידי משפחות שעברו מן העולם מבלי שזכויות יורשיהם מומשו. בנוסף, ולא רק במקרה של רכישת קרקעות ונכסים בשנות ה-20 וה- 30, אלא גם במרוצת השנים לאחר מכן במקרים רבים הרישומים של בעלות על נכסים אבדו, שונו או לא עברו ליורשיהם החוקיים שלא ידעו עליהם ולרוב עדיין לא יודעים על קיומם של הנכסים.
בשנים האחרונות עלתה המודעות של תופעת הכספים האבודים. בין אם מדובר בקופות חיסכון יתומות, חשבונות בנק רדומים או אפילו החזרי מס – ישנם מיליארדי שקלים שלא מגיעים לידי הבעלים או הזכאים להם שלעיתים קרובות כלל אינם מודעים לקיומם.
תופעה זו כוללת כאמור בתוכה, על אף שלא הרבה יודעים זאת, גם נכסי מקרקעין אבודים ללא דורש, המוערכים בשווי של למעלה מ-10 מיליארד שקלים. מפאת מורכבות נושא איתור נכסי נדל"ן ומקרקעין "אבודים" גם לגופים כלכליים וציבוריים גדולים אין כלים מתאימים לאתר קרקעות ונכסים מאין אלה השייכים להם וקל וחומר -משאבים כאלה לא זמינים לחברות וגופים קטנים יותר ובוודאי לא למשפחות או אנשים פרטיים.
היכולות הייחודיות בניתוח, אנליזה ועיבוד מידע בהיקפים עצומים שפותחו בחברה להשבת מקרקעין בתחילה לצורך איתור נכסים ומקרקעין לגופים הגדולים במשק שהם הבעלים החוקיים שלהם.